Je kunt doorgroeien en verdiepen

Leren gaat Fay goed af, dat bleek al tijdens de HAVO. De keuze voor een passende vervolgopleiding was lastig. De opleiding Medische Biologie / Laboratoriumonderzoek was geen match. Recent heeft Fay de opleiding tot Junior Assistent Accountant met succes afgerond. Waarom koos ze voor deze studie en wat is de overeenkomst tussen deze opleidingen? We vragen het aan Fay.

Wat gaat me goed af

“Na de MAVO/HAVO ben ik al snel doorgestroomd naar de HAVO. Bij het kiezen van een vervolgopleiding heb ik vooral gekeken naar wat me goed af gaat. Dat waren met name de exacte vakken en het onderzoeken. Mijn ouders zijn allebei laborant, dus de opleiding Medische Biologie / Laboratoriumonderzoek was voor mij een logische keuze. In de praktijk bleek deze opleiding niet bij mij te passen, ik ben toen net voor corona gestopt met de opleiding.”

Niet stilzitten

“Ik kan niet stilzitten, dus in coronatijd heb ik de opleiding Toegepaste Psychologie gedaan. In plaats van te kijken naar wat me goed af gaat, heb ik mezelf de vraag gesteld wat ik echt leuk vind om te doen. Het werken met cijfers vind ik leuk, dus toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor de opleiding MBO Junior Assistent Accountant. Ik heb een versneld traject gevolgd en de eerste twee jaar in één jaar gedaan. Dit voorjaar moest ik mijn eindstage doen voor de opleiding.”

Stagebedrijf

“Samen met mijn moeder heb ik gekeken naar accountantskantoren in de buurt van Zeewolde. Mijn moeder zag toen de vacature voor junior assistent accountant bij LDJ. Op de website van LDJ was veel aandacht voor de leerweg van medewerkers. En tijdens het kennismakingsgesprek kwam dat ook duidelijk naar voren: bij LDJ kun je doorgroeien en doorleren. Ook na mijn stage.”

Doorgroeien

“Inmiddels heb ik mijn stage afgerond en ben ik gestart als beginnend assistent accountant in Zeewolde. Ik leer veel nieuwe dingen en krijg veel vrijheid. Er wordt geen druk op je gelegd: goed werk en ontwikkeling zijn belangrijk, daar mag je de tijd voor nemen. In september ga ik starten met de opleiding HBO Accountancy op Windesheim. Ik ken inmiddels ook al aardig wat collega’s, heb het goed naar mijn zin!”

Wil je ook bij Lentink De Jonge aan de slag? We hebben verschillende vacatures. Maar een open sollicitatie mag ook. Altijd.

Onderzoeken, maar dan anders

“Ik vind het leuk om dingen te onderzoeken. Dat doe ik nu ook, maar dan onderzoeken op een andere manier: het uitwerken en analyseren van cijfers voor onze klanten. Stilzitten kan ik niet, ik wil me altijd verdiepen en meer kennis opdoen. LDJ staat open voor de leerweg van medewerkers. Je kunt doorgroeien en verdiepen, dat past heel goed bij mij.”

Ook andere medewerkers vertellen je graag meer over het werken bij Lentink De Jonge. Het enthousiasme en de groeimogelijkheden proef je bij iedereen.
Wil jij dat ook ervaren? Proef de sfeer op een van onze kantoren tijdens een kennismakingsgesprek!