“Bij LDJ was de klik er meteen. Het voelde niet als een sollicitatiegesprek.”

Kwaku is 25 jaar en geboren en getogen in Winterswijk. Inmiddels heeft hij helemaal zijn plek gevonden in Utrecht, waar hij met zijn vrouw woont. Met een exact pakket en interesse in analyseren kon Kwaku na de HAVO alle kanten op. Hij koos voor Accountancy en in het bijzonder de controle. Een recruiter wees hem op de mogelijkheid van leren én ervaring op doen in de praktijk, per oktober 2021 is hij gestart bij LDJ.

Passie voor analyse

“Ik houd van analyseren, op de middelbare school was ik vooral goed in scheikunde en natuurkunde. Eigenlijk werd ik door de game Roller Coaster Tycoon op het spoor van een financiële opleiding gebracht. Hoe financier je een bedrijf? Met welke risico’s moet je rekening houden, en hoe blijf je winst maken? Ik heb toen gekozen voor HBO Accountancy bij Saxion.”

Wil je ook bij Lentink De Jonge aan de slag als accountant of adviseur? We hebben verschillende vacatures. Maar een open sollicitatie mag ook. Altijd.

Geen sollicitatiegesprek

“Een recruiter wees me op de mogelijkheid om naast mijn studie ervaring op te doen in de praktijk. Hij bracht me in contact met twee kantoren. Harderwijk was voor mij wel wat verder weg, maar de klik was er meteen. Het gesprek verliep veel informeler, het voelde niet als een sollicitatiegesprek. Een tweede gesprek was niet nodig zeiden ze, dat gaf meteen een goed gevoel. LDJ heeft ook een goede autoregeling. Je kunt kiezen voor een leaseauto, of een mobiliteitsbudget als je zelf een auto hebt. Dat werkt voor mij goed”

Informeel

“Ik was bij mijn stage een formele accountantsorganisatie gewend en kwam de eerste week bij LDJ elke dag netjes in pak. Dat is hier niet echt nodig. Zowel onderling als met klanten is het contact informeel, dat is prettig werken. Op de auditafdeling werken veel jonge mensen. Het is een jonge, diverse club, dat vind ik wel chill.”

Je kunt bij iedereen terecht

“Bij een kleiner accountantskantoor ligt niet alles vast, zeker in het begin moet je veel vragen en overleggen. Aan de andere kant is een kleiner kantoor heel flexibel. Als je wat meer tijd nodig hebt, dan krijg je die ook. Je kunt bij iedereen je vragen stellen, bij je collega’s, de accountant en de partner. Bij mijn vorige werk heb ik de partners nooit gesproken, hier kun je bij iedereen terecht.”

Harde werker

“Waar ik energie uit haal in mijn werk? Ik ben gewoon een werker. Als ik mijn werk af heb, en de mensen zijn tevreden, dan ben ik ook tevreden. Eigenlijk heb ik alle dagen als ik naar huis rijd een goed gevoel. Ik wil mezelf na mijn Bachelor nog verder ontwikkelen. Mijn RA-titel halen of richting IT Audit, daar ben ik nog niet helemaal uit.”

Ook andere medewerkers vertellen je graag meer over het werken bij Lentink De Jonge. Het enthousiasme en de groeimogelijkheden proef je bij iedereen. Wil jij dat ook ervaren? Proef de sfeer op een van onze kantoren tijdens een kennismakingsgesprek!