In het kort

Best lastig om een keuze te maken voor je vervolgopleiding, dat ervaarde ook Louise in VWO6. Eén ding wist ze wel: ze wilde graag maatschappelijk bezig zijn, mensen helpen. Geneeskunde of Rechten? Het werd uiteindelijk Rechten. Naast haar studie wilde Louise graag ervaring opdoen in de praktijk. Ze stuurde een open sollicitatie naar LDJ en werkt nu alweer bijna een jaar op de fiscale afdeling.

Recht & cijfers

“Ik twijfelde tussen Geneeskunde en Rechten. Toen ik werd uitgeloot bij Geneeskunde, werd het Rechten. Achteraf ben ik daar blij om. Ik heb tijdens mijn studie altijd ernaast kunnen werken en had veel vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Rechten is een hele brede studie, waarbij je van alle rechtsgebieden kunt proeven. In mijn vrije keuzeruimte koos ik voor het vak Belastingrecht. Dat vond ik interessant en ik was er ook wel goed in. Recht combineren met cijfers, dat vind ik leuk.”

Wil je ook bij Lentink De Jonge aan de slag als accountant of adviseur? We hebben verschillende vacatures. Maar een open sollicitatie mag ook. Altijd.

Praktijkervaring

“Ik wilde graag ervaring opdoen in de praktijk om te kijken of dat echt wat voor mij is, werken op een accountantskantoor. Ik wilde niet werken bij een supergroot kantoor, maar wel groot genoeg en ook in de buurt. Ik was best nerveus voor het gesprek. Waarom zouden ze mij die kans bieden, hoe moest ik mezelf ‘verkopen’? Martin (Klomp, vennoot – red.) stelde me meteen op mijn gemak en heeft veel verteld over het bedrijf. Mezelf verkopen was niet nodig, ik kreeg de kans geboden om één dag in de week aan de slag te gaan als werkstudent.”

Erbij horen

“In het begin vond ik het wel spannend. Ik vroeg me af of ik wel iets zou kunnen bijdragen. Ik werd meteen gerustgesteld door iedereen: je hoeft het niet allemaal nu al te weten. Ik kreeg werkzaamheden die goed pasten bij mijn kennis en ervaring, waar ik me comfortabel bij voelde. Wie ik hier ook een vraag stel, niemand is te beroerd om iets uit te leggen. Daardoor voel je je serieus genomen, je hoort erbij.”

Kansen krijgen

“In februari heb ik mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid gehaald. Bij LDJ ben ik definitief tot mijn keuze voor de Master Fiscaal Recht gekomen. Alles wat ik nu doe en leer kan ik gebruiken ter voorbereiding voor mijn vervolgstudie. Ik start in september, in de tussentijd kan ik bij LDJ extra werken als junior aangiftemedewerker. Ik heb in een jaar al heel veel kansen gekregen, dat vind ik wel bijzonder.”

Doen wat je leuk vindt

“Mijn ouders zeiden altijd dat je vooral iets moet gaan doen wat je leuk vindt. Ik vind het heel leuk om onderdeel te zijn van een team en samen iets op te lossen voor een klant.
Vanaf september blijf ik één dag per week werken bij LDJ. Daarnaast werk ik ook nog als saunameester en ben ik maatje van iemand met een verstandelijke beperking.
Ook dat vind ik heel leuk om te doen.”

Ook andere medewerkers vertellen je graag meer over het werken bij Lentink De Jonge. Het enthousiasme en de groeimogelijkheden proef je bij iedereen.
Wil jij dat ook ervaren? Proef de sfeer op een van onze kantoren tijdens een kennismakingsgesprek!