In het kort

Met zijn Vwo-diploma op zak stond Pieter voor de keuze: Commerciële Economie of Accountancy? Het werd Commerciële Economie, maar al snel bleek dat zijn hart toch bij Accountancy lag. Na het afronden van de opleiding HBO Commerciële Economie, heeft Pieter via een pre-Master, Master en post-Master traject aan de VU in Amsterdam zijn opleiding tot Register Accountant afgerond. Met zijn vakkennis en jarenlange ervaring bij Lentink De Jonge is Pieter een van de pijlers van de auditafdeling.

Méér dan een accountant

“Tijdens mijn Master wilde ik graag in de praktijk aan de slag met mijn opleiding. Ik heb toen bewust gekozen voor een MKB-kantoor met oog voor het sociale aspect en een persoonlijke benadering. Lentink De Jonge beschikt over een AFM-vergunning en heeft een omvangrijke portefeuille met wettelijke controleklanten. Maar in tegenstelling tot de controle bij multinationals ben je bij MKB-klanten betrokken bij het hele proces.
Bovendien doen wij meer dan alleen de controle: we zijn voor onze klanten een sparringpartner en vertrouwenspersoon. Daarbij geven we – vanuit onze expertise – advies over de hele bedrijfsvoering.”

Wil je ook bij Lentink De Jonge aan de slag als accountant of adviseur? We hebben verschillende vacatures. Maar een open sollicitatie mag ook. Altijd.

Ruimte om te ontwikkelen

“Ik ben in 2008 begonnen als junior assistent-accountant. Ik zoek altijd de uitdaging en vind het prettig dat je bij Lentink De Jonge alle ruimte krijgt om opleidingen te volgen en jezelf te ontwikkelen. Inmiddels ben ik accountant met een eigen klantenportefeuille. Net als op elk accountantskantoor zijn er bij ons ook drukke periodes, maar er is altijd een goede balans tussen werk, studie en privé”.

Alle facetten

“Lentink De Jonge is lid van Kreston Global, een internationaal netwerk van onafhankelijke accountantskantoren. Met de kantoren van Kreston Nederland delen we onze kennis en houden we elkaar scherp op het gebied van kwaliteit. Wij zijn een zelfstandig kantoor met een groot kennisnetwerk en een uitgebreide (fiscale) adviestak. We bieden alle facetten waaronder administratieve en accountancy dienstverlening, maar ook gespecialiseerde ISAE 3402 en IT audits.”

Focus op innovatie

“Bij Lentink De Jonge is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en innovatieoplossingen. Zo zijn we continu bezig met het doorontwikkelen van onze dienstverlening op het gebied van IT-consultancy en geautomatiseerde data-analyses. Hiermee bieden we onze klanten waardevolle sturingsinformatie. Wij maken hierbij onder andere gebruik van Power BI en dashboarding. De wereld van accountancy is volop in beweging en bij Lentink De Jonge sta je nooit stil.”

Wil je ook blijven groeien en ontwikkelen in de wereld van de accountancy? We hebben vast een plek voor jou waar jij je in kunt vinden. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Of lees eerst nog wat meer medewerkers ervaringen.