“Ik heb geen moment spijt gehad van mijn overstap.”

Bij het vak Economie op de middelbare school was het voor Remco al duidelijk: dit vind ik leuk! Inmiddels zit hij al 20 jaar in het vak. Na een jarenlange carrière bij een groot accountantskantoor, maakte Remco in 2019 heel bewust de overstap naar Lentink De Jonge.

“Vroeger vond ik het puzzelen en werken met cijfers heel leuk om te doen, nu vind ik dat deel juist het minst leuk. Het verhaal achter de cijfers, dat vind ik veel relevanter. Ik wil een ondernemer graag helpen om zijn bedrijf beter te maken. Als ik een klant spreek, dan heb ik al vrij snel een beeld van de jaarcijfers. Ik wil dan juist graag weten hoe het komt, wat er beter kan en samen kijken naar de prognoses. Ik ben geen vaktechneut maar meer een bedrijfsadviseur.”

Wil je ook bij Lentink De Jonge aan de slag als accountant of adviseur? We hebben verschillende vacatures. Maar een open sollicitatie mag ook. Altijd.

Je eigen koers bepalen

“Ik heb ruim 18 jaar bij een groot accountantskantoor gewerkt. Ik kon daar veel voor klanten en collega’s betekenen, maar dat werd steeds minder. Het werk kostte me meer energie dan het opleverde, het was tijd voor een frisse nieuwe start. Ik heb ruim twee jaar geleden bewust gekozen voor een kleiner, regionaal accountantskantoor met korte lijnen en een platte organisatie. Het gevoel tijdens mijn eerste gesprek was meteen goed en dat is nooit meer weggegaan. Bij Lentink De Jonge krijg ik de vrijheid om zelf mijn werk in te vullen en mijn koers te bepalen. Er is veel ballast weggevallen, het leukste is gebleven.”

Enthousiasme voor het vak

“Bij Lentink De Jonge heb ik het enthousiasme voor mijn beroep teruggekregen. Ik begeleid meerdere jonge collega’s. Nieuwe generaties met andere vragen, die dynamiek vind ik leuk. Ik ga zelf op pad om te acquireren in de regio en kan echt wat betekenen voor mijn klanten. We zitten veel aan tafel met bijvoorbeeld ondernemers van familiebedrijven en zijn lokaal georiënteerd. We kunnen met onze diensten echt het verschil maken voor de klant.”

Onderdeel van één club

“In tegenstelling tot een grote organisatie zijn er bij LDJ geen lossen eilanden: je bent onderdeel van één club van 80 collega’s. Het gras is nooit groener en bij elk bedrijf zijn er uitdagingen, maar ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze voor LDJ.”

Ook andere medewerkers vertellen je graag meer over het werken bij Lentink De Jonge. Het enthousiasme en de groeimogelijkheden proef je bij iedereen.
Wil jij dat ook ervaren? Proef de sfeer op een van onze kantoren tijdens een kennismakingsgesprek!