En je wordt overal bij betrokken

Kantoor Rotterdam is de jongste vestiging van LDJ. De vestiging groeit snel, met name op het gebied van audit, en Shailesh is één van de medewerkers van het eerste uur.
Wat maakt het accountancyvak zo boeiend? En waarom heeft hij met een overvloed aan (grote) kantoren in de randstad juist gekozen voor het relatief kleine LDJ?
Shailesh deelt graag zijn verhaal.

Samenstel vs. Controle

“Na de MBO Bedrijfsadministratie heb ik gekozen voor de opleiding HBO Accountancy aan de Hogeschool Rotterdam. Ik wist in het begin nog niet precies wat het verschil was tussen samenstel en controle. Tijdens mijn stages kwam ik erachter dat controle echt bij mij past. Het definiëren van werkzaamheden spreekt mij aan. Het vastleggen en controleren van cijfers, waarmee je zekerheid kunt geven over een bepaalde post.”

Wil je ook bij Lentink De Jonge aan de slag als accountant of adviseur? We hebben verschillende vacatures. Maar een open sollicitatie mag ook. Altijd.

Tijd voor praktijkervaring

“Tijdens mijn voltijd studie heb ik weinig praktijkervaring opgedaan. Na het behalen van mijn Bachelor wilde ik daarom graag aan de slag. Ik heb gewerkt bij een klein administratiekantoor. De nadruk lag op samenstellen, controle was extra. Ik heb er heel veel geleerd in een korte tijd. Ik wilde me graag verder ontwikkelen, maar dan wel richting controle. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een ander kantoor, om me puur te kunnen richten op controlewerk.”

Geen standaardvragen

“Ik had meerdere gesprekken gepland bij verschillende kantoren. Het gesprek met Wouter (Morsink, vennoot Rotterdam, red.) kan ik me nog heel goed herinneren. Het was meteen een verschil met andere gesprekken. Heel open, geen standaardvragen. Hij vroeg me wat ik wil bereiken, wat mijn doelen zijn en hoe LDJ daarbij kan helpen. Ik heb een duidelijk plan: ik wil RA worden. Ik ben heel direct, dat werd gewaardeerd. Eigenlijk was de keuze toen heel simpel.”

Geen ellebogencultuur

“Bij LDJ krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We zijn allemaal professionals. We maken afspraken en komen die na. Bij LDJ is er geen ellebogencultuur. Dat is echt fijn, ook als nieuwe collega. Je kunt iedereen je vragen stellen, iedereen wil je helpen. De bedrijfscultuur van LDJ is echt met de tijd meegegaan. Ze zijn flexibel, het maakt niet uit waar je werkt, alles kan digitaal. Je maakt echt onderdeel uit van het team en je wordt overal bij betrokken.”

Plezier en passie

“Ik heb de ambitie om RA te worden, die mogelijkheid krijg ik hier. Ik heb mijn pre-master op Nyenrode inmiddels afgerond. Wouter heeft een motiverende leiderschapsstijl, dat geeft mij energie. Ik heb echt geluk gehad met mijn keuze voor LDJ. Ik kom elke dag met veel plezier naar het werk, werk met passie en ga met een goed gevoel naar huis.”

Ook andere medewerkers vertellen je graag meer over het werken bij Lentink De Jonge. Het enthousiasme en de groeimogelijkheden proef je bij iedereen.
Wil jij dat ook ervaren? Proef de sfeer op een van onze kantoren tijdens een kennismakingsgesprek!