Tijd voor een nieuwe uitdaging? 5 tips om mee te nemen bij je keuze

Haal jij nog energie uit je werk?

Zo halverwege het jaar begint het te kriebelen: zit ik nog op mijn plek? Haal ik nog energie uit mijn werk? Hoe ziet mijn toekomst eruit, en hoe en waar wil ik me verder ontwikkelen? Keuze genoeg als het gaat om accountantskantoren, maar waar moet je op letten en hoe maak je bij een overstap de juiste keuze? We geven je graag vijf vragen om mee te nemen in je keuzeproces:

Accountantskantoren zijn er in alle soorten en maten: van Big5 op de Zuidas tot het lokale accountantskantoor op de hoek. Bij een groot kantoor liggen processen strak vast en is er een duidelijke procedure als het gaat om je ontwikkeling. Bij een klein kantoor zijn er vaak minder processen vastgelegd en kun je beperkt doorgroeien. Middelgrote kantoren bieden een tussenoplossing: processen zijn goed geregeld en er is ruimte voor ontwikkeling, maar deze is niet in beton gegoten.

Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van de cultuur van de organisatie: is het een formeel bedrijf waarbij je elke dag in pak aan het werk gaat en met een duidelijke hiërarchie? Of is het een platte organisatie met een meer informele werkcultuur? De cultuur bepaalt de werkwijze van een organisatie: hoe ga je met elkaar om als collega’s, welke sfeer heerst er op kantoor? Maar ook: hoe speelt een organisatie in op ontwikkelingen uit de markt, en hoe wil een kantoor zich ontwikkelen?

Elk accountantskantoor heeft het prominent op zijn website staan: een goede balans tussen werk en privé. Vraag goed na wat dit concreet inhoudt: is de parkeerplaats om 18.00 uur leeg? Heb je de mogelijkheid om flexibel te werken, zodat je bijvoorbeeld eerst even kunt gaan sporten? Als je nog studeert, kun je werken en leren dan combineren op een manier die bij jou past?

Wanneer je de overstap maakt, hoe is dan de onboarding en begeleiding geregeld? Bij wie kun je terecht met je vragen? De manier waarop een organisatie de begeleiding heeft ingericht zegt ook veel over de cultuur van een bedrijf.

Binnen de accountancy zijn er meerdere loopbaanpaden om je te ontwikkelen als financiële professional: je kunt doorgroeien van junior assistent tot partner. Hoe wil jij groeien, en welk kantoor past daar het beste bij?  Naast je vakkennis is het ook belangrijk om je persoonlijke skills te ontwikkelen. Welke mogelijkheden biedt een kantoor daarvoor?

Past Lentink De Jonge bij jou?

Als je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden, heb je een duidelijk beeld van welk kantoor past bij jou. Ben je benieuwd of Lentink De Jonge bij jou past? Op onze website geven we je graag een inkijkje in ons bedrijf en delen collega’s hun ervaringen over het werken bij LDJ. Wist je dat onze medewerkers LDJ gemiddeld waarderen met een 7,98? Uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek dat we eind 2022 hebben gehouden, blijkt vooral de collegiale sfeer bij te dragen aan dit positieve cijfer.

Wil je graag meer weten over LDJ en onze vacatures? We nemen graag de tijd om kennis te maken!

Heb je een vraag? Een meeloopdag doen? Of alvast solliciteren?

Vul hier je gegevens in en onze HR manager Ingrid van Loo neemt contact met je op.
Route
Toegestane bestandstypen: pdf, docx, png, jpg, jpeg, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Upload je CV
Gegevens bewaren